måndag 9 september 2013

Veckan fylld av tidningar!

Den här veckan skall vi snacka om tidningar, bra tidningar, intressanta tidningar.
Vi börjar med en tidning som faktiskt inte finns uppe i vårt kära ungdomsrum utan gömmer sig i tidskriftshyllan vid entrén.
 
 
Nämligen tidningen Rolling Stone. En tidning med en lång historia som startades 1967 i San Francisco, USA av Jenn Wenner och Ralph J. Gleason och har varit ett aktuellt magasin sen dess.
 
Rolling Stone har haft många kända skribenter såsom Hunter S. Thompson (som skrev Fear & Loathing in Las Vegas, en galen berättelse) Patti Smith (har bl.a. vunnit polarpriset) Cameron Crowe (regissör till Almost Famous, som handlar om en rockjournalist), Lester Bangs (en legendarisk journalist) och många mer.
 
Det som är coolt med Rolling Stone är att den blandar nöje med nyheter. Intervjuer med aktuella popstjärnor (det finns en med Rihanna som är helt fantastisk), recensioner av allt möjligt (senaste filmer, musik, tv-serier etc.) och långa reportage om viktiga saker.
 
Och Rolling Stone har skapat många kontroverser och gör det fortfarande! Rolling Stone hade nämligen Dzhokhar Tsarnaev (personen som har åtalats för det tragiska bombdådet i Boston) på omslaget för ett nummer i år. Detta upprörde väldigt många och ledde till en bojkott av tidskriften av olika varuhuskedjor.
Läs Rolling Stone och se vad du själv tycker!
 
/Tal
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar