måndag 23 september 2013

En vecka fylld med politik.. för oss som vill veta mer.

I slutet av 2010 påbörjades det som senare kom att kallas den arabiska våren. Ett globalt omfattande protest mot diktaturer i de arabiska och nordafrikanska regionerna. Den påbörjades genom att en ung tunisisk man i ren frustration brände sig levande som en demonstration mot hur han hade behandlats. Detta sådde en frö som ledde till den arabiska våren.

När man läser nyheterna blir man lätt förvirrad av vad den arabiska våren är, vilka är det som är inblandade, vilka demonstrerar och vad demonstrerar de för och vad kommer hända i framtiden i dessa länder? 

I våras köpte vi in en bok som fungerar som en bra inledning för att lära sig om den arabiska våren, nämligen Den arabiska våren - Folkets uppror i Mellanöstern och Nordafrika av Mohammad Fazlhashemi är professor i islamisk teologi och filosofi vid Uppsala universitet och har skrivit ett flertal böcker om muslimsk och persisk idéhistoria.


 
 
Boken är riktad mot elever som pluggar på gymnasiet, fungerar som en riktigt bra bok om man vill skriva uppsats om den arabiska våren. Den har dessutom en litteraturlista för den som vill fördjupa sig om den arabiska våren.

/Tal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar