fredag 18 januari 2013

Hiphop veckans sista tips: The Wackness!

Filmen The Wackness av Jonathan Levine handlar om Luke Shapiro som är en speciell kille. Han känner sig utanför i skolan, skall snart börja sina universitetsstudier, har föräldrar i ekonomisk bekymmer som bråkar hela tiden och dessutom säljer han droger.

Året är 1994, Luke Shapiro spenderar sin sista sommar i New York innan han skall börja på universitet genom att hänga med sin psykolog Dr. Squires (som är helt galen!), sälja droger och lyssna på skön hiphop. Han träffar Dr. Squires styvdotter, Steph och blir förälskad men är det bara en sommarromans eller kommer det bli något mer?
Med ett härligt soundtrack som bl.a. innehåller A Tribe Called Quest, Nas, Wu-Tang Clan och Biggie så får man en riktig inblick hur det kändes att vara ung i New York under 1994.
Ben Kingsley är fantastisk som den galna psykologen som tar alla droger han kan ta och titta efter Wu-Tang Clans Method Man i rollen som Luke Shapiro partner i drogbranschen!
Även detta är ett guldkorn som hittades i magasinet så kom gärna fram till receptionen och fråga så tar vi fram den till dig.
/Tal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar