fredag 21 september 2012

Två tunna böcker inför helgen...

Nu är det fredag och vi rekommenderar därför två tunna böcker inför kommande helg. Kanske finns det någon snabbläsare som hinner igenom två stycken under helgen?

Först ut är Nollan av Beth Gobbie. Boken handlar om tjejen Sofi som inte har det så lätt här i livet. Varje gång hon klantar till sig blir hon slagen av sin pappa. "Sofis liv är en djungel där hon ständigt måste se upp för socialtanter, snokande grannar och lärare. Alla ställer nyfikna frågor. Men den hon måste akta sig för allra mest, är den man som lever under samma tak som hon. Och en dag går han för långt...". Detta är en bok som alla bör läsa.

Den andra boken är När du blundar tittar jag av Gunnar Ardelius. Den handlar om killen Harry vars kärlek, tjejen Sally, åker till Berlin för att göra jordglober av gamla McDonald's-förpackningar. Hans vardag är inte som alla andras då "hans pappa kommer på nätterna och stoppar ner pengar i brevinkastet, mamma sitter och tjuvröker på psyket, farfar ger honom en voodoodocka och vännen Valentin har en träningsväska full av vin." Harry är också villig att byta ut alla underkäkens tänder mot en kram.

Trevlig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar